A világunkat és az életünket mi formáljuk. Ahhoz, hogy csökkentsük az egyéni károsanyag- kibocsátásunkat, megfelelő tudásra, illetve – a jó gyakorlatok beépítéséhez – edzéstervre van szükségünk. Füstmentes formába hozunk! kampányunk során segítünk mindenkit megismertetni a leghatékonyabb hétköznapi gyakorlatokkal és egyúttal tényleges cselekvésre is buzdítunk szakértő trénereink vezetésével!
TovábbHajlamosak vagyunk a betegségekre valamiféle kivédhetetlen sorscsapásként tekinteni, pedig a tudomány tényei és a számok egészen mást mutatnak: a személyes döntéseinknek, a tudatos választásainknak meglepően nagy hatásuk van az egészségünkre. Most mutatunk pár olyan tippet, amellyel hatalmasat léphetünk előre az egyéni ártalomcsökkentés útján!
Mit jelent a társadalmi felelősségvállalás a 2020-as években? Hogyan lehet megtalálni az egyensúlyt a mindennapok kényelme és a jövő életlehetőségeinek megőrzése között? Mennyi múlik a döntéseinken, a szokásainkon és valóban van-e kisebb környezeti hatással járó választás? Sokan keresik a válaszokat ezekre a kérdésekre – a jó hír, hogy most segítünk megtalálni őket!
A napi közlekedés mellett az otthon, a háztartás működése a legnagyobb környezethasználat egy átlagember életében. Fűtünk, világítunk, háztartási gépeket üzemeltetünk – mindez jelentős energiafogyasztással és ökológiai lábnyommal jár. A fejlett országokban, így Magyarországon is egyre nagyobb teret nyernek az ún. intelligens otthonok, amelyek úgy képesek növelni a mindennapok komfortját, hogy közben egyszerre csökkentik a lakhatáshoz kapcsolódó negatív környezeti hatásokat és fokozzák a mindennapok biztonságát. Íme ezen otthonok legfőbb előnyei!
Hétköznapi szokásaink nincsenek kőbe vésve, választhatunk helyettük másikat, kevésbé ártalmasat. Néhány praktikus tanács révén most füstmentes, fenntartható formába hozunk!
Az otthon biztonságáról, az ártalomcsökkentett háztartásvezetés fontosságáról nem lehet eleget beszélni! A füstmentes konyha, a füstmentes sütési-főzési technikák – noha sokak számára talán – fából vaskarikának tűnnek, a 21. századi konyhaművészet egyik legfőbb irányvonalai. Nem véletlenül: akár serpenyőben sütünk, akár grillezünk, a füst mindenképpen olyasmi, ami az egészségre káros folyamatokra utal, vagyis lehetőség szerint kerülendő. Most bemutatunk néhány olyan praktikát a jövő konyhájából, amelyekkel sokat tehetünk saját és környezetünk jólétéért is.
Hajlamosak vagyunk a betegségekre valamiféle kivédhetetlen sorscsapásként tekinteni, pedig a tudomány tényei és a számok egészen mást mutatnak: a személyes döntéseinknek, a tudatos választásainknak meglepően nagy hatásuk van az egészségünkre. Most mutatunk pár olyan tippet, amellyel hatalmasat léphetünk előre az egyéni ártalomcsökkentés útján!
Mit jelent a társadalmi felelősségvállalás a 2020-as években? Hogyan lehet megtalálni az egyensúlyt a mindennapok kényelme és a jövő életlehetőségeinek megőrzése között? Mennyi múlik a döntéseinken, a szokásainkon és valóban van-e kisebb környezeti hatással járó választás? Sokan keresik a válaszokat ezekre a kérdésekre – a jó hír, hogy most segítünk megtalálni őket!
A napi közlekedés mellett az otthon, a háztartás működése a legnagyobb környezethasználat egy átlagember életében. Fűtünk, világítunk, háztartási gépeket üzemeltetünk – mindez jelentős energiafogyasztással és ökológiai lábnyommal jár. A fejlett országokban, így Magyarországon is egyre nagyobb teret nyernek az ún. intelligens otthonok, amelyek úgy képesek növelni a mindennapok komfortját, hogy közben egyszerre csökkentik a lakhatáshoz kapcsolódó negatív környezeti hatásokat és fokozzák a mindennapok biztonságát. Íme ezen otthonok legfőbb előnyei!
Hétköznapi szokásaink nincsenek kőbe vésve, választhatunk helyettük másikat, kevésbé ártalmasat. Néhány praktikus tanács révén most füstmentes, fenntartható formába hozunk!
Az otthon biztonságáról, az ártalomcsökkentett háztartásvezetés fontosságáról nem lehet eleget beszélni! A füstmentes konyha, a füstmentes sütési-főzési technikák – noha sokak számára talán – fából vaskarikának tűnnek, a 21. századi konyhaművészet egyik legfőbb irányvonalai. Nem véletlenül: akár serpenyőben sütünk, akár grillezünk, a füst mindenképpen olyasmi, ami az egészségre káros folyamatokra utal, vagyis lehetőség szerint kerülendő. Most bemutatunk néhány olyan praktikát a jövő konyhájából, amelyekkel sokat tehetünk saját és környezetünk jólétéért is.
Hajlamosak vagyunk a betegségekre valamiféle kivédhetetlen sorscsapásként tekinteni, pedig a tudomány tényei és a számok egészen mást mutatnak: a személyes döntéseinknek, a tudatos választásainknak meglepően nagy hatásuk van az egészségünkre. Most mutatunk pár olyan tippet, amellyel hatalmasat léphetünk előre az egyéni ártalomcsökkentés útján!
Tudatos hedonista. 16 éve dolgozik a gasztro tartalomgyártásban, gasztroblogger, influenszer, mikor éppen minek nevezik. Küldetése, hogy a mindennapos főzés ne jelentsen problémát – bemutatja, hogyan lehet ezt színesen, kreatívan csinálni úgy, hogy közben egészséges ételeket eszünk, helyi alapanyagokból főzünk és környezettudatosak vagyunk.
Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) elnöke hivatalos életpályáját 1981-ben, a Kossuth Lajos Katonai Főiskola, Tábori-tüzér Szakán szerzett diploma megszerzését követően a Kiskunhalas Páncéltörő Tüzérezred alegység parancsnokaként kezdte. A tűzoltósághoz 1989-ben kérte áthelyezését, ahol a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságon főelőadó, majd kerületi parancsnok-helyettes, a BM Tűzoltóság Országos Parancsnokságon kárelhárítási osztályvezető, majd a Belügyminisztérium Védelmi Irodán tűzoltó referens lett. Időközben az ELTE-BTK Pedagógiai Szakán újabb diplomát, számos hazai és nemzetközi – pl. NATO CEP/CIMIC, Veszélyhelyzet-tervezői – képesítést szerzett. A 2000-ben létrehozott BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon a társadalmi kapcsolatok főosztályvezetői beosztása mellett továbbra szóvivőként dolgozott, 2010-től pedig hivatalvezetőként. Az MTSZ elnökének 2013-tól választották meg.
2000-ben végzett a Semmelweis Egyetemen. Szakvizsgái: belgyógyászat, kardiológia, palliatív orvoslás, diabetológia. A Magyar és Európai Kardiológus Társaság tagja. Orvosi szakvizsgái mellett egészségügyi menedzser szakon is végzett. 2000 óta a Budai Irgalmasrendi Kórházban dolgozik, jelenleg kardiológus főorvosként, e mellett 2012 óta a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója. Az Egyházi Kórházak Egyesülése és a Magyar Ártalomcsökkentő Tudományos Egyesület elnöke. A Máltai Szeretetszolgálat, a Bátor Tábor alapító tagja, orvosként pedig több alkalommal külföldi misszióban is dolgozott.
A Bridge Budapest ügyvezetője, valamint az Oktogon Ventures befektető cég partnere. Rendszeresen mentorál startupokat és fiatal vezetőket. A Forbes évek óta beválogatja a Legbefolyásosabb magyar nők listájára. 2021-ben a Menedzserek a Társadalomért Különdíjat kapott a Menedzserszövetségtől. A Startup Hungary kuratóriumának tagja. Kutatási területe a legacy leadership és a felelős üzleti működés. A BMW Foundation Herbert Quandt Responsible Leaders globális networkjének tagja.
Zenész, műsorvezető, podcaster. A Márkó és Barna Síkideg, illetve a Probléma Hajóssal és Márkóval műsoraival is elérte a magyar podcast toplisták első helyét. Műsoraiban kiemelt fontossággal szerepelnek fenntarthatósági témák. A szelektív hulladékgyűjtés, a fenntartható közlekedés, a sport, a takarékosság adásról adásra előkerülnek. De nem csak bekapcsolt kameráknál éli így az életét.
A Hello Future alapítója, intelligens épület szakértő. „Egész életemben soha nem kapcsoltam le magam mögött a villanykapcsolókat. Ez a szokásom a közvetlen környezetemet is zavarta. Egy olyan megoldást találtak a problémámra, ami azonnal lenyűgözött. Öt évvel ezelőtt így kezdődött a Hello Future története.
Tudatos hedonista. 16 éve dolgozik a gasztro tartalomgyártásban, gasztroblogger, influenszer, mikor éppen minek nevezik. Küldetése, hogy a mindennapos főzés ne jelentsen problémát – bemutatja, hogyan lehet ezt színesen, kreatívan csinálni úgy, hogy közben egészséges ételeket eszünk, helyi alapanyagokból főzünk és környezettudatosak vagyunk.
Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) elnöke hivatalos életpályáját 1981-ben, a Kossuth Lajos Katonai Főiskola, Tábori-tüzér Szakán szerzett diploma megszerzését követően a Kiskunhalas Páncéltörő Tüzérezred alegység parancsnokaként kezdte. A tűzoltósághoz 1989-ben kérte áthelyezését, ahol a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságon főelőadó, majd kerületi parancsnok-helyettes, a BM Tűzoltóság Országos Parancsnokságon kárelhárítási osztályvezető, majd a Belügyminisztérium Védelmi Irodán tűzoltó referens lett. Időközben az ELTE-BTK Pedagógiai Szakán újabb diplomát, számos hazai és nemzetközi – pl. NATO CEP/CIMIC, Veszélyhelyzet-tervezői – képesítést szerzett. A 2000-ben létrehozott BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon a társadalmi kapcsolatok főosztályvezetői beosztása mellett továbbra szóvivőként dolgozott, 2010-től pedig hivatalvezetőként. Az MTSZ elnökének 2013-tól választották meg.
2000-ben végzett a Semmelweis Egyetemen. Szakvizsgái: belgyógyászat, kardiológia, palliatív orvoslás, diabetológia. A Magyar és Európai Kardiológus Társaság tagja. Orvosi szakvizsgái mellett egészségügyi menedzser szakon is végzett. 2000 óta a Budai Irgalmasrendi Kórházban dolgozik, jelenleg kardiológus főorvosként, e mellett 2012 óta a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója. Az Egyházi Kórházak Egyesülése és a Magyar Ártalomcsökkentő Tudományos Egyesület elnöke. A Máltai Szeretetszolgálat, a Bátor Tábor alapító tagja, orvosként pedig több alkalommal külföldi misszióban is dolgozott.
A Bridge Budapest ügyvezetője, valamint az Oktogon Ventures befektető cég partnere. Rendszeresen mentorál startupokat és fiatal vezetőket. A Forbes évek óta beválogatja a Legbefolyásosabb magyar nők listájára. 2021-ben a Menedzserek a Társadalomért Különdíjat kapott a Menedzserszövetségtől. A Startup Hungary kuratóriumának tagja. Kutatási területe a legacy leadership és a felelős üzleti működés. A BMW Foundation Herbert Quandt Responsible Leaders globális networkjének tagja.
Zenész, műsorvezető, podcaster. A Márkó és Barna Síkideg, illetve a Probléma Hajóssal és Márkóval műsoraival is elérte a magyar podcast toplisták első helyét. Műsoraiban kiemelt fontossággal szerepelnek fenntarthatósági témák. A szelektív hulladékgyűjtés, a fenntartható közlekedés, a sport, a takarékosság adásról adásra előkerülnek. De nem csak bekapcsolt kameráknál éli így az életét.
A Hello Future alapítója, intelligens épület szakértő. „Egész életemben soha nem kapcsoltam le magam mögött a villanykapcsolókat. Ez a szokásom a közvetlen környezetemet is zavarta. Egy olyan megoldást találtak a problémámra, ami azonnal lenyűgözött. Öt évvel ezelőtt így kezdődött a Hello Future története.
Tudatos hedonista. 16 éve dolgozik a gasztro tartalomgyártásban, gasztroblogger, influenszer, mikor éppen minek nevezik. Küldetése, hogy a mindennapos főzés ne jelentsen problémát – bemutatja, hogyan lehet ezt színesen, kreatívan csinálni úgy, hogy közben egészséges ételeket eszünk, helyi alapanyagokból főzünk és környezettudatosak vagyunk.
Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) elnöke hivatalos életpályáját 1981-ben, a Kossuth Lajos Katonai Főiskola, Tábori-tüzér Szakán szerzett diploma megszerzését követően a Kiskunhalas Páncéltörő Tüzérezred alegység parancsnokaként kezdte. A tűzoltósághoz 1989-ben kérte áthelyezését, ahol a Fővárosi Tűzoltóparancsnokságon főelőadó, majd kerületi parancsnok-helyettes, a BM Tűzoltóság Országos Parancsnokságon kárelhárítási osztályvezető, majd a Belügyminisztérium Védelmi Irodán tűzoltó referens lett. Időközben az ELTE-BTK Pedagógiai Szakán újabb diplomát, számos hazai és nemzetközi – pl. NATO CEP/CIMIC, Veszélyhelyzet-tervezői – képesítést szerzett. A 2000-ben létrehozott BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon a társadalmi kapcsolatok főosztályvezetői beosztása mellett továbbra szóvivőként dolgozott, 2010-től pedig hivatalvezetőként. Az MTSZ elnökének 2013-tól választották meg.